Hokkaidosuppe

Skøn efterårs -/vinter suppe, der får gang i blodomløbet, og gi'r varmen. Suppen kan tilsættes gulerødder, kartofler, porrer, karry, ingefær mm - prøv dig frem. 


Hokkaidosuppe - her med croutoner og et grønt drys


* 1 Hokkaido (græskar)
* 1 løg
* 4 fed hvidløg
* 1 rød chili eller chilipulver 
* 2 spsk olivenolie
* 1 liter grøntsagsbouillon
* 1 peberfrugt 
* 1 pastinak           
* 1/2 spsk spidskommen
* 1 spsk korianderfrø
* 1 spsk æbleeddike
* 1 ds kokosmælk (400 ml)
* salt 
* peber



Skrub hokkaidoen under rindende vand, del den i 4 stykker, skrab kernerne ud med en ske og skær græskarret ud i grove tern.

Hak løg, hvidløg og chili og sauter dem i olie i en stor gryde. Tilsæt græskar og grøntsagsbouillon og lad det koge sagte.

Rist spidskommen og korianderfrø let på en tør, varm pande.

Skær peberfrugt og pastinak i tern og kom dem i suppen sammen med de ristede krydderier.             

Kog suppen i ca. 10 minutter og blend - med stavblender eller bordblender - til den er helt glat. 

Tilsæt kokosmælk, smag til med salt, peber og  æbleeddike og varm suppen igennem.


Hokkaidogræskar


- halveret


kernerne skrabes ud ...

- og græskarret skæres i tern


suppen blendes - her med stavblender




Ingen kommentarer:

Send en kommentar