Hokkaidosuppe - her med croutoner og et grønt drys |
* 1 Hokkaido (græskar)
* 1 løg
* 4 fed hvidløg
* 1 rød chili eller chilipulver
* 2 spsk olivenolie
* 1 liter grøntsagsbouillon
* 1 peberfrugt
* 1 pastinak
* 1/2 spsk spidskommen
* 1 spsk korianderfrø
* 1 spsk æbleeddike
* 1 ds kokosmælk (400 ml)
* salt
* peber
Skrub hokkaidoen under rindende vand, del den i 4 stykker, skrab kernerne ud med en ske og skær græskarret ud i grove tern.
Hak løg, hvidløg og chili og sauter dem i olie i en stor gryde. Tilsæt græskar og grøntsagsbouillon og lad det koge sagte.
Rist spidskommen og korianderfrø let på en tør, varm pande.
Skær peberfrugt og pastinak i tern og kom dem i suppen sammen med de ristede krydderier.
Kog suppen i ca. 10 minutter og blend - med stavblender eller bordblender - til den er helt glat.
Tilsæt kokosmælk, smag til med salt, peber og æbleeddike og varm suppen igennem.
Hokkaidogræskar |
- halveret |
kernerne skrabes ud ... |
- og græskarret skæres i tern |
suppen blendes - her med stavblender |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar