Humus


* 250 g kikærter
* 3-4 hvidløg
* 1 dl olivenolie
* 1 citron, saften heraf
* ½ tsk stødt spidskommen
* ½ tsk cayennepeber
* 1 tsk. tamari (kan udelades)
* salt









Kikærterne lægges i blød i koldt vand - 10-16 timer. Skyl dem grundigt og kog dem derefter 50 min i en gryde i rigeligt letsaltet vand. Gem lidt af kogevandet.

Blend hvidløg sammen med 1/3 af kikærterne. Tilsæt flere kikærter samt noget af det gemte kogevand. Blend massen grundigt. Resten af kikærterne samt de øvrige ingredienserne blendes og kogevand tilsættes til den ønskede konsistens.




Holdbarhed på humus? Et godt spørgsmål. Har søgt på nettet. Nogen mener 5 dage andre 14 dage. Min egen erfaring er 6 dage. Ikke at det blev dårligt på 7. dagen, for det når aldrig dertil. Mums! 


Man kan fryse både udblødte og kogte kikærter, så er de på lager. Men kikærter kan også fås kogte på dåse eller glas. De er blødere end friskkogte kikærter, men er ok at bruge, når der hurtigt skal mad på bordet.


Humusen blendes godt. Her med stavblender.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar