Quinoa (Chenopodium quinoa) er et forholdsvist nyt produkt i danske køkkener, og endnu ikke så kendt. Frøet ligner hirse, og planten har været dyrket i Andesbjergene i over 5.000 år i nogle af verdens mest golde og utilgængelige egne. Planten er meget næringsrig og indeholder meget protein sammenlignet med fx korn, ris eller hirse, og den har et højt indhold af essentielle fedtsyrer.
Quinoa er mild, let bitter og blød i smagen. Den bliver normalt serveret kogt, men er også let spire.
Da frøene er dækket med saponiner, et bittersmagsstof, skal de skylles godt før brug.
(4 portioner)
Quinoa er mild, let bitter og blød i smagen. Den bliver normalt serveret kogt, men er også let spire.
Da frøene er dækket med saponiner, et bittersmagsstof, skal de skylles godt før brug.
En af mine favoritretter, hurtigt lavet og det smager supergodt. |
(4 portioner)
kødboller
- 400 g hakket økologisk oksekød
- 1 løg
- 1 dl mælk
- 1 æg
- 1 dl friskrevet parmesanost
- 1 dl rasp
- peber
tomatsovs
- olie
- 3 fed hvidløg
- 3 ds tomatkoncentrat a 140 g
- 5 dl kødbollevand
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 1 tsk timian
- 1 tsk sukker
Tilbehør: 4 dl quinoa, ca 400 g grønne bønner
Finhak løget og kom i en skål med mælk, æg, ost, rasp og peber. Vend rundt. Rør nu kødet i blandingen. Lad farsen samle sig i 30 minutter i køleskabet.
Sæt en stor gryde med letsaltet vand over og form farsen til kødboller. Kog bollerne, indtil
de er gennemkogte og flyder op til overfladen - cirka 7 minutter.
Afdryp og læg på et fad.
de er gennemkogte og flyder op til overfladen - cirka 7 minutter.
Afdryp og læg på et fad.
Hak hvidløg og svits i olie i en gryde. Kom tomatkoncentrat, vand, bouillon og timian heri, og lad det simre i 5 minutter.
Smag til med salt, peber og sukker. Varm kødbollerne i gryden.
Tilbered quinoa og bønner efter anvisningerne på emballagen.
Server kødboller i tomatsovs med bønner vendt i quinoa.
Server kødboller i tomatsovs med bønner vendt i quinoa.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar