* 1 løg
* 3 fed hvidløg
* 2-3 mellemstore gulerødder
* 3 stilke bladselleri
* 2 spsk olivenolie
* 1 spsk oregano
* 1 spsk timian
* havsalt
* friskkværnet peber
* 400 g. økologisk oksekød (dyrevelfærd giver gladere dyr og bedre kød)
* 1 ds. tomatpuré
* 2 dl. rødvin
* 3 ds. flåede hakkede tomater
* 2 grøntsagboullion terninger
* 2-3 laurbærblade (giver en god smag i sammenkogte retter - husk at tage bladene op inden du servere retten)
Tilbehør: spaghetti og parmesanost
Finhak løg, hvidløg, bladselleri og gulerødder.
Varm olie i en gryde og tilsæt ovenstående og sauter, indtil grøntsagerne bliver gyldne.
Tilsæt oregano og timian, samt salt og peber.
Tag grøntsagerne op, skru op for varmen, og steg kødet i gryden til det bliver brunt.
Bland tomatpureen i kødet. Put grøntsagerne tilbage i gryden og bland godt.
Tilsæt vinen, de flåede tomater, bouillon og laurbærblade. Rør godt rundt og læg låg på. Lad retten simre ved svag varme i minimum en ½ time.
grøntsagerne sauteres |
nu skal det bare stå og simre |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar