Spaghetti Bolognese



* 1 løg
* 3 fed hvidløg
* 2-3 mellemstore gulerødder
* 3 stilke bladselleri
* 2 spsk olivenolie

* 1 spsk oregano

* 1 spsk timian
* havsalt 
* friskkværnet peber
* 400 g. økologisk oksekød (dyrevelfærd giver gladere dyr og bedre kød)
* 1 ds. tomatpuré
* 2 dl. rødvin
* 3 ds. flåede hakkede tomater
* 2 grøntsagboullion terninger
* 2-3 laurbærblade (giver en god smag i sammenkogte retter - husk at tage bladene op inden du servere retten)

Tilbehør: spaghetti og parmesanost



Finhak løg, hvidløg, bladselleri og gulerødder.

Varm olie i en gryde og tilsæt ovenstående og sauter, indtil grøntsagerne bliver gyldne.


Tilsæt oregano og timian, samt salt og peber.

Tag grøntsagerne op, skru op for varmen, og steg kødet i gryden til det bliver brunt.

Bland tomatpureen i kødet. Put grøntsagerne tilbage i gryden og bland godt.


Tilsæt vinen, de flåede tomater, bouillon og laurbærblade. Rør godt rundt og læg låg på. Lad retten simre ved svag varme i minimum en ½ time.



grøntsagerne sauteres 



nu skal det bare stå og simre






Ingen kommentarer:

Send en kommentar