En af mine yndlingstærter. Har ofte serveret den for mine gæster på en varm sommerdag, uder parasollen, med et køligt glas hvidvin.
Tuntærte serveret med Spinatsalat med mandler og honningmarinade |
* 100 g smør
* 150 g mel
* 1 nip salt
* 2 spsk vand
Fyld
* 3 æg
* 3 dl mel
* 1 ds. tun i vand eller olie
* 1/2 tsk salt
* 1 spsk hakket løg
* 1 spsk hakket persille
* 1 spsk klippet purløg
* 1 spsk klippet dild
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt salt og vand og saml hurtigt dejen. Læg den koldt 1/2 time.
Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform (24cm i diameter) - sørg for at trykke den godt op i kanten. Prik bunden med en gaffel og bag den midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min. til tærten er lysebrun.
Pisk æg og mælk let sammen i en skål. Hæld væden fra tunen og bland den i skålen sammen med de øvrige ingredienser. Hæld fyldet i den forbagte tærte og fortsæt bagningen i ca. 35 min., til fyldet er fast.
Serveres lun evt med Spinatsalat med mandler og honningmarinade
Den ubagte tærte |
Efter 15 min. i ovnen |
Fyldet er hældt i tærten |
Voila! Færdig tuntærte |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar