Annes Tuntærte

En af mine yndlingstærter. Har ofte serveret den for mine gæster på en varm sommerdag, uder parasollen, med et køligt glas hvidvin. 


Tærtedej
Tuntærte serveret med Spinatsalat med mandler og honningmarinade

* 100 g smør         
* 150 g mel
* 1 nip salt
* 2 spsk vand

Fyld

* 3 æg
* 3 dl mel
* 1 ds. tun i vand eller olie
* 1/2 tsk salt
* 1 spsk hakket løg
* 1 spsk hakket persille
* 1 spsk klippet purløg
* 1 spsk klippet dild





Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt salt og vand og saml hurtigt dejen. Læg den koldt 1/2 time.
Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform (24cm i diameter) - sørg for at trykke den godt op i kanten. Prik bunden med en gaffel og bag den midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min. til tærten er lysebrun.


Pisk æg og mælk let sammen i en skål. Hæld væden fra tunen og bland den i skålen sammen med de øvrige ingredienser. Hæld fyldet i den forbagte tærte og fortsæt bagningen i ca. 35 min., til fyldet er fast. 

Serveres lun evt med Spinatsalat med mandler og honningmarinade




Den ubagte tærte
Efter 15 min. i ovnen



Fyldet er hældt i tærten
Voila! Færdig tuntærte



Ingen kommentarer:

Send en kommentar